Polirom img carte    
CAUTA: DUPA: Start cautare    Cautare avansata
Polirom Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 
Stiri si Evenimente - Stiri, Lansari

Silence, ecranizarea romanului omonim al lui Shusaku Endo, in cinematografele din Romania

Silence”, mult-așteptatul film despre credinţă şi religie al reputatului regizor Martin Scorsese – nominalizat la Oscar 2017 pentru Cea mai bună imagine (semnată de Rodrigo Prieto) – , intră în cinematografele noastre din data de 17 martie 2017.
 
Scenariul filmului – în distribuția căruia se regăsesc nume precum Liam Neeson, Andrew Garfield sau Adam Driver – este scris de Scorsese împreună cu Jay Cocks şi are la bază romanul omonim semnat de scriitorul japonez Shusaku Endo, apărut la Polirom în două ediții (colecția „Biblioteca Polirom” 2008, 2014), traducere de Florentina Toma, volum disponibil și în ediție digitală.
Mai multe detalii despre film, aici.
 
O carte despre credinţă şi îndoială, Tăcere descrie persecuţiile la care erau supuşi creştinii în Japonia secolului al XVII-lea, în timpul shogunatului Tokugawa. Trimis să verifice zvonurile despre apostazia mentorului său, Cristóvão Ferreira, unul dintre cei mai de seamă membri ai misiunii iezuite din Japonia, preotul Sebastian Rodrigues descoperă în această ţară mai multe comunităţi clandestine de creştini. Asistînd neputincios la martiriul acestora, Rodrigues îşi vede propria credinţă pusă la încercare şi începe să se îndoiască de un Dumnezeu care răspunde la suferinţele credincioşilor săi doar printr-o tăcere indiferentă. Vîndut la rîndul lui autorităţilor, supus la torturi cumplite şi silit să se dezică de credinţa sa, Rodrigues are conştiinţa dureroasă a eşecului, dar şi revelaţia faptului că Dumnezeu este prezent întotdeauna, chiar şi în tăcere.

„O operă remarcabilă: sumbră, delicată şi uluitor de empatică.” (John Updike)
 
Tăcere este o capodoperă, o dramă lucidă şi elegantă.” (The New York Times Review of Books)
 
„Cel mai bun roman al lui Endo... O carte splendidă şi tulbură-toare, care i-a adus un prestigios premiu literar în Japonia şi a fost tradusă în numeroase limbi.” (Times Literary Supplement)
 
Tăcere este unul dintre cele mai frumoase romane istorice scrise vreodată... Pur şi simplu fără cusur.” (The Washington Post)
 
Shusaku Endo s-a născut în 1923 la Tokio. După ce şi-a luat licenţa în literatură franceză la Universitatea Keio, a studiat cîţiva ani la Londra. La întoarcerea în Japonia a debutat ca prozator cu Omul alb (1955), distins cu Premiul Akutagawa. Doi ani mai tîrziu i-a apărut romanul Marea şi otrava, urmat, în 1959, de Un idiot minunat (Polirom, 2004), care-i aduce şi faima de excelent scriitor satiric. Următorul roman, Tăcere, publicat în 1966, este răsplătit cu elogiile criticii, Graham Greene declarîndu-l pe Shusaku Endo unul dintre cei mai buni romancieri pe care i-a citit vreodată. În 1982 i se decernează Premiul Noma pentru Samuraiul (Polirom, 2006, 2014), iar în 1986 apare romanul Scandalul (Polirom, 2009). Shusaku Endo este, de asemenea, autorul mai multor volume de eseuri şi de povestiri. Cărţile sale, traduse în numeroase limbi, i-au adus recunoaşterea internaţională şi au fost distinse cu cele mai importante premii literare japoneze: Premiul Akutagawa, Premiul Cultural Mainichi, Premiul Shincho, Premiul Tanizaki. A încetat din viaţă în anul 1996.

Inapoi
 Inregistrare
 Reamintire parola
COS CUMPARATURI
nici un produs
Catalog noutati aprilie 2017 Catalog noutati
aprilie 2017


Descarca Oferta Cartilor Disponibile Descarca Oferta
Cartilor Disponibile
Carte Romaneasca
Romanian Writers
Suplimentul de Cultura
Rss Feed
Metode de plata
Sa ne intilnim pe Facebook   

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
 
Informatii Difuzori  ::  Clubul Cartii  ::  Cariere la Polirom  ::  Newsletter  ::  Politica de Confidentialitate  ::  Harta Sit